Οι ξηροί καρποί βοηθάνε στην επιβίωση από καρκίνο του εντέρου
Δημοσιεύτηκε 14 Οκτώβριος 2018Ετικέτες: καρκίνος, Ξηροί καρποί

Οι άνθρωποι που πάσχουν από καρκίνο του παχέος εντέρου, ακόμη και τρίτου σταδίου, και οι οποίοι τρώνε τακτικά ξηρούς καρπούς, έχουν σημαντικά μικρότερο κίνδυνο να επιδεινωθεί ο καρκίνος τους και να πεθάνουν πρόωρα, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Γιέηλ, με επικεφαλής τον Τσαρλς Φουξ, διευθυντή του Κέντρου Καρκίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κλινικής ογκολογίας “Journal of Clinical Oncology”, παρακολούθησαν 826 άτομα σε μια κλινική δοκιμή επί 6,5 χρόνια κατά μέσο όρο.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ